Barion Pixel

Otthonfelújítások: a 3+3-ból több is lehet, mint 6

Hétről hétre egyre többen döntenek úgy, hogy élni kívánnak a kormány által kiírt, 2021. január 1-je óta igényelhető otthonfelújítási támogatás lehetőségével. Ehhez azonban az érintetteknek nem csak a jogszabályokkal szükséges, de az energiahatékonysági szempontokkal is érdemes tisztában lenniük. Ez utóbbiban segít a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete. Az egyesület nemrégiben hiánypótló szakmai anyagot állított össze, amely az otthonfelújítási támogatás hatékony és jogszerű kihasználásához nyújt mankót. A dokumentum sorra veszi azokat a korszerűsítési lehetőségeket, amelyekre igénybe vehető a támogatás, és jelzi, hogy melyik munkafolyamat eredményez energiahatékony működést. Még arra is kitér, hogy a rezsiköltség hány százalékát lehet megspórolni, és melyek azok a jogszabályok, helyi és országos rendeletek, amelyeket figyelembe kell venni a kivitelezés során.

A háttéranyag bárki számára elérhető az egyesület weboldalán, a zoldotthon.hu honlapon. Ezen túlmenően az McsTE a Magyar Államkincstárhoz is eljuttatta a dokumentumot, kérve, hogy tegyék azt közzé a támogatás hivatalos weboldalán is.
A Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete a tagjai számára további energiahatékonysági javaslatokkal, ötletekkel szolgál. Bízik abban, hogy a segítségével minél több és minél hatékonyabb otthonfelújítás valósulhat meg.

Családiház-tulajdonosoknak, akik minimum 50%-kal szeretnék csökkenteni otthonuk rezsiköltségét.

További cikkek