Barion Pixel

Bemutatkozás

Ismerje meg történetünket!

A Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete egy új, innovatív, nonprofit érdekképviseleti szervezet. Legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy a családiház-tulajdonosok gondolkodásmódját megváltoztassa és az öngondoskodás felé terelje.

Az egyesület célja

A magyarországi családiház-tulajdonosok segítése programokkal, megoldási javaslatokkal, tanácsadással és erre alkalmas további eszközökkel a tulajdonukat képező épületek energiaszegénységének csökkentése érdekében.

Az energiahatékonyság megvalósításának elősegítése a családi házak, épületek vonatkozásában.

A ZöldOTTHONról

Alulról
szerveződünk

Tagjaink nem csupán igénybe vehetik szolgáltatásainkat, hanem saját maguk határozhatják meg céljaikat, beruházásaikat.

Közösséget szervezünk

Olyan civil szervezetként dolgozunk, ahol tagjaink nem passzív felhasználók, hanem aktív tagjai egy energiatudatos közösségnek. Ez a közösség tudatos, energiahatékony, és a beruházásoknak köszönhetően kialakult háztartások laza láncolata egy összetartó hálózatot alkot.

Pénzt
spórolunk

Széleskörű partneri hálózatunknak köszönhetően tagjaink számára törekszünk a lehető legnagyobb mértékű kedvezményeket biztosítani, továbbá az  Energiamentor Építő és Nagykereskedelmi Zrt. beszerzési társaságon keresztül enyhítjük a beszerzéssel járó terheket.

Hogy született meg az egyesület?

Gulyás István vagyok, építészmérnök, épületenergiahatékonysági szakértő, az egyesület elnöke. 27 évesen kerültem egy multi vállalathoz. Nagyon gyorsan, nagyon látványos karriert futottam be. Igaz, apait-anyait beleadtam a munkába. Akkoriban született az első kislányom, én azonban alig láttam ébren. Amikor eljöttem otthonról, még aludt, amikor megérkeztem, már aludt… Szinte csak a cégnek éltem, hajtottam a pénzt, a teljesítményt, a dicsőséget, mindegyikből jutott bőven.

2009-ben azonban új főnök érkezett a vállalathoz, aki mindent megváltoztatott. Azt láttam, hogy az általam évek alatt felépített és jól működő rendszert folyamatosan rombolta. Mintha kártyavárat építettem volna, éveken keresztül. Szembe kellett néznem a tényekkel: ez már nem az én világom.

A bajban a családom szerepe is felértékelődött. Sőt… Csak az első helyre kerülhet a jövőben, fogalmaztam meg, és már nem gondolkodtam multis munkahelyben. Saját vállalkozást alapítottam, a korábbi munkámban tanultakat kicsit átalakítva, de az ott megszerzett tudásra is alapozva. Paneldokiként ismertek akkoriban. A naptárba először a családi programok kerülnek be, utána jöhet a munka. Az is csak 8-18 óra között. Azt hittem, ez jelentősen visszaveti majd a teljesítményemet, hiszen korábban napi 12 is órát dolgoztam. De nem… A szabadság új energiát szabadított fel bennem, az új értékrend boldoggá tett. Lelkileg megerősödtem.

Szükség is volt rá, hiszen második kislányomnál 20 hónapos korában egy ritka betegséget, szemdaganatot állapítottak meg. A következő másfél évben, több mint 190 napot töltött kórházban, mi meg mellette. Kemény küzdelem volt, ráment a vállalkozásom. Amikor a harmadik kemoterápiás kezelés közben voltunk, egyik partnerünk felszámolási eljárást indított. Nem volt erőm ezzel foglalkozni. Fontos az üzlet, a cég, de nem érhet fel egy gyerek életével.

Lassan túljutottunk a válságon, új céget alapítottam. Sőt, még kettőbe társtulajdonosként is beszálltam. Nem kellett több időt dolgoznom. A célirányos munka, az egyértelmű értékrend mindent a helyére tett, és ez működött, működik. Ma már ott tartok, hogy a család, az üzlet mellett az általunk alapított Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesületét is vezetem. Nagy terveket készítünk.

Forrás: http://www.boomonline.hu/uzleti_tortenet/kartyavarat-epitettem-eveken

Szolgáltatások

Mi szükséges egy energiahatékony otthon kialakításához?
Átgondolt tervezés, tanácsadás; hatékony beszerzés és magas minőségű kivitelezés.
Tagjaink számára mindez elérhető!

Pártoló tagok

Egyesületünk partnerei, pártoló tagjai az építőipar rangos képviselői, akik azonosulnak
a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete célkitűzéseivel.

Platina típusú

EGLO pártoló tag Zöldotthon

Ezüst típusú

Bronz típusú

EJOT logó (MCSTE zöldotthon pártoló tag)
GEMplan logo