Barion Pixel

Az energetikai felújítás a legjobb befektetés, amit saját magad és a házad érdekében tehetsz!

MCSTE Zöldotthon napelem változás

Egy felújítandó ház esetében, főleg most, a fűtési szezon kezdetén érezhetően sok pénz folyhat ki a kezeink közül. Akár elektromos, akár gázfűtésről beszélünk, sokkal gazdaságosabban lehet egy házat üzemeltetni. Egy energetikai beruházás megtérül, csak merjünk belevágni!

Egyesületi tagjainknak azt szoktunk mondani, hogy nem az a kérdés, hogy kell-e energiahatékonysági beruházást elvégezni, mert az esetek nagy többségében kell. Az a kérdés, hogy ezt mikor és milyen áron tudja a tulajdonos elvégezni. Mert minél később vágunk bele, annál magasabbak lesznek a költségek.

Ha rendelkezésünkre áll befektetni való pénzünk (ami nem a biztonsági tartalékunk), és a házunk energetikailag felújításra szorul, akkor a legjobban azzal járunk, ha saját ingatlanunk korszerűsítésébe fektetünk be. Minden energetikai felújítás jó befektetésnek minősül, hiszen jelentős mértékben spórolhatunk a költségeinken – ráadásul sokszor több szempontból is megtérül a beruházás.

Egy homlokzati hőszigetelés esetében nem csak rezsiköltségen tudunk spórolni, hanem az épület, a falak állagát is meg lehet védeni a szigeteléssel, és ennek köszönhetően az értékesítés során az ingatlan értéke is megnő.

Azt mindenképpen érdemes mérlegelni egy felújítás előtt, hogy hol helyezkedik el az ingatlan. Egy kisebb vidéki településen az ingatlan értékének növekedése természetszerűen kevésbé realizálható, mint egy város, nagyváros esetében. De mindenképpen nő az ingatlan értéke, illetve a rezsiköltségek csökkenése közvetlen megtakarítást jelent. Azonban, ha tulajdonos hosszú távra, évtizedekre tervez élni a családi házban, akkor nem kérdés, hogy bele kell vágni a felújításba – hiszen egy télen meleg, alacsony rezsiköltségű ház évtizedekig szolgálja a tulajdonosát. Az ingatlan az övé marad és a felújított házban sokkal jobb érzéssel fogja tölteni a mindennapokat.

Családiház-tulajdonosoknak, akik minimum 50%-kal szeretnék csökkenteni otthonuk rezsiköltségét.

További cikkeink