Barion Pixel

Magyar Családi Ház
Tulajdonosok
Egyesülete

Tudást, hátteret és lehetőséget biztosítunk ingatlanfejlesztési álma energiatudatos megvalósításához.

Mi akadályozza abban, hogy csökkentse rezsiköltségeit?

Kevés az ideje, ezért nem tud mindent kipróbálni

Tagjaink számára összegyűjtjük az összes lehetséges megoldást ahhoz, amivel csökkenthetik rezsiköltségeiket, és ezáltal környezet- és energiatudatosabb otthonuk lehessen.

Nem tudja, merre induljon el, mert nem szakértő

Több éves szakmai tapasztalattal a hátunk mögött segítünk tagjaink házainak állapotfelmérésében, és ezt követően a felújítás sorrendjének kiválasztásában.

Rengeteg a “Szent Grált” ígérő megoldás, ami hol lelkesíti, hol elbizonytalanítja

Az egyesület elnöke több mint 400 esetben vitt végig energetikai felújítást különböző oldalakról – tulajdonosként, kivitelezőként, gyártóként, kereskedőként – így a folyamatokat, a pályázati célok megvalósulását tapasztalataival tudja segíteni.

Milyen egy zöld otthon?

Költséghatékony

Egy energiatudatos háztartásban folyamatosan lehetőség nyílik a rezsiköltség csökkentésére. Az így megspórolt összeg pedig visszaforgatható az ingatlan további fejlesztésébe, ezáltal megteremtve a folyamatos korszerűsítés lehetőségét.

Környezetbarát

Egy fenntartható otthon nem csupán gazdasági kérdés. A felhasznált energia és a széndioxid-kibocsátás minimalizálása képezi alapját a környezetkímélő életnek.

Értékes

Otthona az energiatudatos felújítás eredményeként időtálló, értékmegtartó ingatlan lesz. Az alkalmazott megoldásoknak köszönhetően az épület a jövő generációk számára is korszerű marad, és ez egy esetleges értékesítés során a vételárban is tükröződik.

A Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete (MCSTE) egy új, innovatív, nonprofit érdekképviseleti szervezet.

Legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy a családiház-tulajdonosok gondolkodásmódját megváltoztassa és az öngondoskodás felé terelje.

Gulyás István vagyok, építészmérnök, épületenergiahatékonysági szakértő, az egyesület elnöke. Célom, hogy Magyarország minden családi ház tulajdonosát segítsük abban, hogy egy fenntartható – környezettudatos és gazdaságos – otthonban élhessen.

Gulyás István teljes történetét erre a linkre kattintva tudja elolvasni.

Gulyás István

Mihez jut hozzá a tagsággal?

ZöldOTTHON szemléletformáló könyv

A tagsági díj befizetése után postán veheti át az egyedülálló, ‘Zöldotthont Mindenkinek! Zöldotthont Mindenkinek?’ könyvünket.

ZöldOTTHON Szervízkönyv

A könyv elolvasása után, szintén postán juttatjuk el Önnek ezt a komplex, rendszerező kiadványt.

ZöldOTTHON tanácsadás

A tagdíj befizetése után telefonon, igény esetén személyesen is felkeressük, hogy feltérképezzük otthonát, és vázolhassuk a fejlesztési lehetőségeket.

ZöldOTTHON tudásanyag

Tagjainkat hírlevél formájában értesítjük a legújabb lehetőségekről, műszaki innovációkról és a legfontosabb tudnivalókról.

Pártoló tagok

Egyesületünk partnerei, pártoló tagjai az építőipar rangos képviselői, akik azonosulnak
a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete célkitűzéseivel.

Gyakori kérdések

Hogyan tudom kifizetni az Egyesület tagdíját?

Egyesület tagdíját a honlapon elérhető online, bankkártyás fizetési felületen vagy banki átutalással lehet befizetni.

Mikor kerül levonásra az Egyesület havidíja?

Amennyiben havidíjas lehetőséget választott a tagdíj befizetésére, akkora pénzügyi rendszerünk automatikusan megterheli a havidíjjal a tag bankszámláját minden hónap harmadikáig.

Mikor és hogyan fogom megkapni az Egyesület anyagait?

Az Egyesület anyagait a regisztráció után postán küldjük, elsőként a Zöldotthont mindenkinek! című könyvvel. A regisztrációt követő 3-4 hét múlva kézbesítjük a Zöldotthon Szervízkönyvet, a megadott postai címre. Egyéb szakmai anyagok, mint például a webinárium, videós adatok pedig lesznek hírlevélben elérhetőek.

Fix havidíj és semmi rejtett költség? Milyen gyakorisággal tudom kiegyenlíteni az éves tagdíjat?

Évi egyszeri utalással, egyösszegben 18000 forint éves tagdíjat szükséges fizetni. Lehetőség van havi részletfizetésre is, amely havi 1500 forintot jelent.

Nálunk nincsenek rejtett költségek. Az egyesületi éves díj tartalmazza a szakmai anyagok postázását, kedvezményes szakértői tanácsadásra való jogosultságot.

Hogyan történik a tagdíj (éves vagy havidíjas) számlázása?

A befizetést követően a befizetett összegről számlát állítunk ki.

Ha lemondom a tagságot, lehetek később még Egyesületi tag?

Igen, de 1 év kihagyás után.

Hogyan érem el az Egyesület korábbi anyagait?

Zöldotthon.hu oldalon létrehozott felhasználói fiókon belül elérhetők a korábbi anyagok, illetve egyéni kérésre továbbítjuk a digitálisan elérhető szakmai anyagokat.

Szöveges vagy videós formátumúak az egyesület anyagai?

Jelenleg szöveges formátumúak az anyagok, de folyamatosan bővítjük az elérhető szakmai anyagok tárházát. Jövőben tervezzük a videós anyagok megvalósítását is.

Ki állítja össze az Egyesület szakmai anyagait?

A szakmai anyagokért és azoknak az összeállításáért elsősorban az egyesület elnöke, Gulyás István, épületenergetikai szakértő, építészmérnök felelős, valamint szakmabarátai, akik a maguk területén kiemelkedő szakemberek.

Hogyan tudom lemondani a Egyesület tagságom?

Tagság lemondását titkar@mcste.hu e-mail-címen tudják kérvényezni, de az éves befizetett tagdíj ebben az esetben már nem jár vissza.

Miért érdemes tagnak lennem?

Az egyesületi tagsággal számos előny jár. Elsősorban értékes, szemléletformáló szakmai anyagok válnak hozzáférhetővé. Ezen túlmenően szakmai tanácsadással állunk tagjaink rendelkezésére. Az egyesületi tagsággal jogosulttá válnak tagjaink egy hosszú távú szakmai iránymutatásra, tervezésre. Dolgozunk azon, hogy tagjaink számára egyéb kedvezményeket biztosítsunk (beszerzés, kivitelezés során).

Sikersztorik

Slide Sikertörténetek - Zöldotthon Egyesület Hatvan - családi ház A ház felújítás előtti gyenge (HH) energetikai tanúsítványról, a felújítás utáni korszerű (CC) energetikai tanúsítványt kapott. Slide Sikertörténetek - Zöldotthon Egyesület Nagykovácsi - családi ház Négy évig újítottuk ezt a Nagykovácsiban található családiházat a tulajdonos elképzeléseihez és pénzügyi helyzetéhez igazodva. Slide Sikertörténetek - Zöldotthon Egyesület Budapest, III. kerületi családi ház A ház felújítás előtti gyenge (HH) energetikai tanúsítványról, a felújítás utáni korszerű (CC) energetikai tanúsítványú lett.

A tagság előnyei és éves díja

A tagsággal járó előnyök

Azonnali hozzáférés a zoldotthon.hu tudástárhoz
Zöldotthon szemléletformáló könyv
Zöldotthon Szervízkönyv évente
1 alkalom személyes / vagy telefonos tanácsadás
Éves tagsági díj: 18.000 Ft / év